Andre kull har gjennomført kurset «Bærekraftige rideskoler»

Publisert:
12/6/23

Andre helgen i mai var det klart for tredje og siste modul i kurset Bærekraftige rideskoler. I likhet med første modul så var også denne en fysisk samling på Norsk Hestesenter på Starum.

Kurset begynte fredag ettermiddag og tema for kvelden var «Når hestevelferd blir brukt imot deg». Hestevelferd gjennomsyrer hele kurset og innholdet i denne delen var erfaringsutveksling fra de ulike deltagerne om episoder og hendelser som man har opplevd og hvor viktig det er å lære opp både elever, foreldre og samfunnet rundt oss hvorfor vi handler som vi gjør i ulike situasjoner. Det kom mange gode refleksjoner og diskusjoner ut av denne delen.

Lørdag morgen begynte med et innlegg fra Ola Limoseth fra ALTERO. Ola jobber i ALTERO med rekruttering av ledere til bedrifter og organisasjoner, og han snakket med deltagere om nettopp rekrutteringsprosesser, ansettelser og hvordan man finner de beste kandidatene. Etter lunsj på lørdag fikk deltagerne en presentasjon om hvordan Norsk Hestesenter jobber med utvikling og vedlikehold av anlegget ved Haldor Braastad, og det var også en omvisning rundt på anlegget i deilig solskinn.

På ettermiddagen lørdag fikk vi igjen besøk av Lotta Hillbom fra Svenske Ridsportforbundet, hun snakket med deltagerne om rideskolens nøkkeltall slik at deltagerne fikk verktøy for å regne ut kostnader og dekningsgraden per hest. Dette er helt klart en viktig, men også en vanskelig oppgave for engasjerte rideskoledrivere som er opptatt av aktivitet og hestene. Lotta fortsatte søndag formiddag med å snakke om kundebehandling og hvordan man er et godt vertskap i rideskolen. 

Lotta Hillbom

Samarbeid mellom rideklubber og private rideskoler er et stort satsingsområde for Norges Rytterforbund, og på søndag hadde Tine Fossing, Organisasjonssjef i Norges Rytterforbund en gjennomgang på mulighetene som finnes i et slikt samarbeid. Det var gode diskusjoner i grupper på hva rideskolene kan tilby en rideklubb i et slikt samarbeid, og hva rideskolen forventer av rideklubben. Før avreise søndag hadde Ingebjørg Henni, leder av Bransjeforeningen for rideskoler, et siste innlegg om praktisk regnskapsføring.

Deltagerne har besvart evalueringer etter hver modul, og disse tilbakemeldingene tar vi med oss inn når vi nå planlegger neste kurs sier Hanne Dahl Lien, fagansvarlig på Norsk Hestesenter. Vi har også hentet inn tilbakemeldinger fra fjorårets kurs, om hvordan de opplever sine erfaringer nå et år etter, dette er også nyttig for oss i planleggingen.

Det siste deltagerne skal gjøre nå er å fullføre sin bedriftshåndbok som er det endelige produktet de skaper gjennom kurset. Når den er innlevert så vil vi legge inn link til alle rideskolene som har fullført på vår hjemmeside.

Datoene for modulene i neste års kurs er allerede klare, og kan være fint å notere seg.
Modul 1: 1.-3 desember 2023, fysisk kurs på Norsk Hestesenter på Starum
Modul 2: 5.-7. januar 2024, digitalt
Modul 3: 26.-28. april 2024, fysisk kurs på Norsk Hestesenter på Starum

Invitasjonen til kurset vil komme i august, så følg med!