Rideskolekonferansen 2024

Publisert:
19/12/23
Rideskolekonferansen 2024

Driver du rideskole? Underviser du som ridelærer? Da bør du melde deg på årets rideskolekonferanse lørdag 3. februar 2024 på Norsk Hestesenter, Starum i Østre Toten.

Den årlige rideskolekonferansen er et samarbeid mellom Bransjeforeningen for rideskoler, Norsk Hestesenter og Norges Rytterforbund.

Program

09:00 Registering

10:00 Velkommen fra arrangøren

Eira Næsje: Det enkle er ofte det beste - Korrekt fôring av rideskolehesten. Foredrag og demonstrasjon av hold-vurdering av hest.

Inger Lise Andersen: Hvordan ivareta hestens instinkter og behov hos rideskolehesten.

Morten Aasen: Erfaringer fra bruk av hestemøkk til energiproduksjon.

12:30 Lunsj

Gabriella Torell Palmquist og Mathilde Kronborg, Environmental sustainability in Equestrian

Sports

Clinic med Alva Ljosdal. Øvelser til bruk ved mange elever på timen, sitsøvelser og holdbarhetsøvelser. Diskusjonsgrupper.

Informasjon om Equestrian Young Leaders Europe, et ledelsesutviklingsprogram for barn og unge i rideskolen.

Clinic med ridning og tømmekjøring av ponnier. Diskusjonsgrupper.

17:00 Avslutning

Det vil være jevnlige kaffepauser gjennom dagen

Praktisk informasjon

Påmelding: https://www.letsreg.com/no/register/rideskolekonferansen2024#/

Det er 100 plasser med førstemann til mølla prinsipp

Pris: 400 kr, ink. Lunsj og kaffe/te

Frist for påmelding: utsatt til onsdag 31. januar

Sted: Norsk Hestesenter, Starumsvegen 71 2850 Lena

Transport: Det planlegges en felles minibuss Gardermoen-Starum-Gardermoen. Meld interesse her innen 29. januar.

Anbefalte overnattingssteder:
Quality Hotel Strand Gjøvik, Hoff Gjestegiveri, Hekshusstranda Camping, Evijua Strandpark

Om foredragsholderne
Eira Næsje er utdannet sivilagronom ved Norges miljø og biovitenskaplige universitet. Hun har en master i husdyrernæring og i sin masteroppgave undersøkte hun norske hesters hold og deres fôringsrutiner. Korrekt fôring av alle typer hester er en god måte å sikre seg god hestevelferd. I tillegg til å jobbe med fôrrådgivning til hest er Eira også aktiv sprangrytter, og vet hvor viktig rett fôring og management er for å kunne prestere.

Inger Lise Andersen er professor i etologi og jobber med forskning og undervisning innenfor ulike temaer relatert til atferdsbiologi, dyrevelferd, husdyrmiljø, atferd og har undervisning i etologifag ved NMBU.

Morten Aasen er tidligere sprangrytter som representerte Norge under OL i 1992 med hesten Animo. Morten er trener II fra Norges Rytterforbund, daglig leder for Agria Oslo Horse Show og daglig leder for Norsk Biokraft. Norsk Biokraft gjør hestemøkk og flis om til kompost.

Gabriella Thorell Palmquist har en Ph.D i idrettsvitenskap og har jobbet i 20 år som hovedlærer i pedagogikk ved Strömsholm og er nå også lærer i idrettsvitenskap ved universitetet i Karlstad. Hennes hovedinteresser innen forskning er idrettsvitenskaplige perspektiver på hestesport, både nasjonalt og internasjonalt. Mathilde Kronborg er forskningsassistent ved Norges idrettshøyskole. Mathilde har en master i sport og treningspsykologi fra Universitetet i Greenwich og har interesse for prestasjonspsykologi.

Alva Ljosdal er ansatt på Norsk Hestesenter som ansvarlig for fagskolehestene og som lærerassist. Alva er utdannet ridelærer trinn 3 ved Norsk Hestesenter og har også tidligere vært trainee der. Alva underviser både i sprang og dressur, samt at hun har ansvar for å følge opp alle hestenes helse og velvære. Alva er også aktiv sprangrytter på 1,30 m nivå.

Kicki Ljosdal er rideskolesjef ved Arvika rideklubb i Sverige, hun har jobbet hos Arvika rideklubb i 30 år. Hun er utdannet ridelærer 3 ved Strömsholm. Arvika rideklubb ble kåret til årets rideskole i 2022, en pris som deles ut av det Svenska ridsportförbundet og året før, i 2021, fikk klubben også Svenska Ridsportförbundets kvalitetsmerking. Arvika rideklubb har ca. 300 medlemmer som driver rideskole med ca. 230 oppsittninger hver uke. De har 20 rideskolehester og 7 ansatte.

Velkommen til en sosial og faglig dag på Starum!